HTML

Antibringa blog

Azoknak az autósoknak, akik utálják fővárosban közlekedő biciklistákat

Friss topikok

  • Húzzunk bele!: @antibringa: Nagy a valószínűsége ennek... Nah nem zavarlak már többet a 1-2 vendéget látó blogod... (2009.11.08. 15:31) Egy radikális biciklis véleménye
  • Húzzunk bele!: @törzsmókus: Én se tettem még kárt, mindig elgondolkodom ezen, hogy a fenébe sikerült még ez, visz... (2009.11.03. 14:19) Biciklis futár
  • Húzzunk bele!: Óh tényleg Pesten is problémák adódtak belőle, de azóta már beletanultak, mert már alig látok ilye... (2009.07.22. 21:50) Bicikliztem a Fertő tónál.
  • Húzzunk bele!: @antibringa: Ezért ne állj oda mint sok hülye autós elállják és nem tudok átmenni, ha zöld van. (2009.07.16. 17:26) Tolakodós biciklisek
  • antibringa: Azért hoztam létre a blogot, mert a vizsgaidőszakban még volt időm foglalkozni vele. Mostanra már ... (2009.06.30. 00:20) Nem örülök hogy igazam volt

Linkblog

2009.05.26. 14:55 antibringa

Keresztül kasul, amerre látsz - akik szerint nem gáz a piroson átmenni

Avagy a biciklis ott megy ahol szerinte az oké. Az első ahogy látom még telefonálni is tud közben :) De most akkor ők gyalogosok vagy az úton közlekednek? Mert döntsék el és tartsák be annak a szabályait!

 

 

9 komment

Címkék: biciklis


A bejegyzés trackback címe:

https://antibringa.blog.hu/api/trackback/id/tr761144882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inkább zsömle 2009.06.04. 18:23:39

Mélyen egyetértek! Az utolsó képet mondjuk nem tettem volna fel, szemmel láthatóan lent van az egyik lába az aszfalton a lánynak és a lámpát sasolja, hogy indulhasson - lehet, hogy megtévesztett téged a nagy röss, amivel érkezett :)

Szégyellje magát minden tiloson áthajtó biciklis!

Jó lenne, ha a nagy, akarom mondani mikro beruházásokhoz, amiket Bp. indít bicikli ügyben, népnevelő kampányokat is csatolnának. Vicces-óriásplakátosat, mint amik néha az autópályák mellett bambulnak.

antibringa 2009.06.04. 18:25:38

A második képnél az történt, hogy a csaj átment a piroson és a jobbról jövő skoda rádudált erre megállt.

inkább zsömle 2009.06.04. 18:38:30

Nagyon jól tette mind a kettő. Így kéne, egymásra odafigyelve, de a tiszteletet megadva.

galoooshka 2009.06.11. 14:05:15

A második képen a gyalogos átkelőn zöld a lámpa.Arrafelé én is figyelem a gyalogos jelzést, bár szabálytalan, de addig a keresztben haladó autósoknak piros, és ez után a lámpa után van pont a villamosmegálló, mellette a 2sáv, ami keskenyítve van, így ha megállok a pirosban, megvárom, amig keresztben megkapják a zöldet, utána megvárom amig megkapjuk mi a zöldet, elindulnék, ezzel feltartva a nyilvánvalóan gyorsabban gyorsuló autósokat, ehelyett átsuhanok a még-pont-időben-de-nem-veszélyesen, és nem tartok fel magam mögött senkit, mert a villamosmegálló végén levő lámpa után megint kiszélesedik az út, ahol tudnak előzni veszélytelenül.
Biciklisnek biztonságosabb, autósnak kevésbé idegesítő, mint ha emiatt kapsz 20méteren 2 pirosat...
Egyébként élhetőbb országokban (vagy nálunk az andrássyn, tökmindegy) meg lehet figyelni, hogy a biciklis lámpa mindíg fél-egy perccel hamarabb vált, pont ezek miatt a dolgok miatt.

antibringa 2009.06.13. 16:47:33

@galoooshka: adott esetben lehet praktikus, de pl ha az utolsó pillanatban még átgurulsz a gyalogos zöldön, akkor a kövér gázzal induló autóst már feltartod, nem számít rád.

Ha nem szabálytalan, akkor pusztán demoralizáló és provokatív, társadalmileg bomlasztó, mert ott ül a kocsiban a szabályos papa és ezt gondolja "ő miért szabálytalankodhat ha én nem?" és ezek után folyamatosan szabadul el a pokol és megy az egymásra mutogatás.

Pule 2009.06.13. 20:50:44

@antibringa: Teljesen igazad van, de mérlegelhetnéd egy picit amit galoooshka mondott, vannak olyan lámpák ahol érdemesebb nagyon odafigyelve lelkiismeretünkkel dacolva,de átkelni. Tudom, hogy ez csúnyán néz ki a másik oldalról, mert sajnos van egy nagyon rossz tulajdonságunk, nem tudjuk magunkat a másik helyébe képzelni.
Félreértés ne essék nem az állandó és szörnyen undorító csakazértis átmegyek a piroson-ról beszélek, hanem bizonyos minimális forgalmat lefogó leginkább a teljes biztonság miatt kiépült lámpákról.

antibringa 2009.06.14. 14:15:11

@Pule: Értem, amit mondasz, van benne igazság csak az a baj, hogy ezzel elvesztik hitelüket a szabályok.

Mert viszont van egy olyan tulajdonságunk is, hogy arra hivatkozva szegünk meg szabályokat, hogy más is megszegte. Azt hiszem hogy a fentiek alapján itt a jogalkotónak a hibája, hogy ez a kérdés nincs tisztázva, mert onnan kezdve, hogy bizonyos szabályok esetén a rendőrök "nem néznek oda", már teljesen szubjektív lesz a szabálytalanság fogalma, pl Neked belefér átmenni bringával a piroson, mert praktikus, szerintem meg mondjuk korrekt, ha végigmegyek a leállósávon, mert "úgyse zavarok senkit".

Egyébként az ilyen piros lámpás átmenésnél az lesz a ciki, mikor mondjuk pont ott a 8kerben ahol a kép készült valami állat kivág a kanyarból 90el. Legjobb esetben is csak elítélik, a bringást meg eltemetik. És nem hiszem, hogy mindenki megfelelő körültekintéssel vizsgálja meg az adott forgalmi szituációt - biztos van különbség egy 20 éves srác és egy 50 éves néni között.

Amúgy pl én szeretek a hungária körúton "szlalomozni" de ha látom, hogy valami luxusautó jön (régebben ezt kb a xenon alapján el lehetett dönteni..) akkor akkor se váltottam sávot, ha szerintem még oké lett volna, mivel egy ilyen kocsinak olyan gyorsulása lehet hogy fele annyi idő alatt odaér.

Pule 2009.06.15. 18:08:19

@antibringa: Látod ügyesen közelítünk egymás megértéséhez:D nálad a pont, a szabály az szabály.
Egy valamiben biztosan egyetértünk még, a kresszre ráfér egy frissítés. Remélem nem csak én érzem úgy, mert engem, minket(gyalogos, tömegközlekedő, bringás) nagyjából semmibe vesz, illetve ami ránk vonatkozna az nagyon nem működik, szerintem az autós társak is érzik a hiányosságait, mert ugye ha nekünk jó nekik is.

antibringa 2009.06.16. 00:36:30

@Pule: Ehhez képest nekem egy mondatot vertek a fejembe kreszen: "A gyalogos védett faj, még zavarni is tilos." :)

Tény, hogy nem a biciklist mondták. Persze biztos azt sem tanították, hogy "Ha nem jön senki és a gyalogosnak zöld, akkor menj át nyugodtan".

Hozzátenném nem lesz kényelmesebb biciklist kerülgetni akkor sem, ha ez kreszben rögzítetten így kell csinálni. Akkor lesz kényelmesebb, ha ennek lesz kultúrált és praktikus módja. Előre leszögezném, hogy nem a körút felének a lezárására gondolok megoldásként hanem olyasvalamire ami tényleg mindenkinek jó. Teremgarázsok ? Mert ugye mindenki ezt nmondja. De ezek 100 éves épületek, ráadásul a feléhez hozzá se lehet nyúlni , mert műemlék. Szóval valahogy ez mindig ördögi kör lesz. Egyébként a napokban engedtem el cangást is, motorost is. Nem értek egyet velük, de akkor legalább én tegyek nekik szivességet és ne ők verekedjék át maguk mellettem agresszívan.
süti beállítások módosítása