HTML

Antibringa blog

Azoknak az autósoknak, akik utálják fővárosban közlekedő biciklistákat

Friss topikok

  • Húzzunk bele!: @antibringa: Nagy a valószínűsége ennek... Nah nem zavarlak már többet a 1-2 vendéget látó blogod... (2009.11.08. 15:31) Egy radikális biciklis véleménye
  • Húzzunk bele!: @törzsmókus: Én se tettem még kárt, mindig elgondolkodom ezen, hogy a fenébe sikerült még ez, visz... (2009.11.03. 14:19) Biciklis futár
  • Húzzunk bele!: Óh tényleg Pesten is problémák adódtak belőle, de azóta már beletanultak, mert már alig látok ilye... (2009.07.22. 21:50) Bicikliztem a Fertő tónál.
  • Húzzunk bele!: @antibringa: Ezért ne állj oda mint sok hülye autós elállják és nem tudok átmenni, ha zöld van. (2009.07.16. 17:26) Tolakodós biciklisek
  • antibringa: Azért hoztam létre a blogot, mert a vizsgaidőszakban még volt időm foglalkozni vele. Mostanra már ... (2009.06.30. 00:20) Nem örülök hogy igazam volt

Linkblog

2009.05.24. 18:12 antibringa

Mesterséges dugó

Pár napja olvastam először az indexen ezt a remek ötletet, amit itt láthattok. Először azt hittem ez csak valami vicc. Utána szembesültem vele, hogy habár nem mindenki teljesen hülye, akit rá akartak venni erre a marhaságra ( XI. kerület kiröhögte az ötletet) a VII kerület nagyon vidáman bólogatott az újabb hülyeségre, sőt, azt mondták, zárják le a Rákóczi út 2 sávját (tudniillik a 3-ból..). Nyilván ez a helyes megoldás. Különösen nyáron, mikor jönnek a túristák, meleg van, az emberek egyébként is idegesek, ilyenkor van szükség a dugóra. Gyakran eszembe jut egy régi történet, mikor egy apa vitte a beteg gyerekét a kórházba és egy hasonlóan elmés tüntetés miatt állt a dugóban 2 órát.

A kép egyébként is életszerű, ahogy a biciklisták, a kocsik és a buszok mennek libasorban egymás után, a fák zöldellnek, a virágok rügyeznek, az Erzsébet híd hófehéren csillog, az utcák tiszták, "bárányfelhőket lökdös a szél a Nap felé...".

A duma ugye az, hogy szálljunk BKV -ra, üljünk biciklire, vagy gyalogoljunk. Sokszor hallom ezt a dumát, jellemzően azoktól az emberektől, akiknek semmi életük nincs, felülnek a buszra, bemennek dolgozni, aztán rohannak haza hogy le ne késsék a mónika showt. Évente talán 1-2x kényszerülök BKV-ra de látom, amit látni kell. Kösz, inkább nem. 

Kíváncsi lennék mit mondanának az ötlet értelmi szerzői annak az embernek, aki munkájából vagy más okból adódóan naponta 50-70 kilómétert tesz meg, mondjuk dunakeszi, kőbánya és Csepel érintésével tesz meg utakat, mert ügynök, futár, vagy épp a nagymamáját viszi minden nap kezelésre.

Persze a bicikliseknek megint van véleményük. "Most végre megtudják az autósok milyen nekik".Megszakad a szívünk. Persze ez várható volt, most megmutathatják, hogy itt vannak, örülhetnek, hogy lehet megint szidni az autósokat.

Azért megkérdezném, ARRA MÉG NEM GONDOLT SENKI, HOGY ROSSZUL VANNAK BEÁLLÍTVA A LÁMPÁK ? HOGY FELESLEGESEN VANNAK LÁMPÁK BIZONYOS HELYEKEN ?  ? Nyilván nem.

5 komment

Címkék: mesterséges dugó mesterséges dugó


A bejegyzés trackback címe:

https://antibringa.blog.hu/api/trackback/id/tr301140980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rav Antal 2009.05.24. 22:18:57



tele van a város szülő nagymamáját dialízisre hordó kispénzű festő-mázolókkal, akik nyolcan ülnek egy hibrid autóban. Hogy oldhatnák meg máshogy?

antibringa 2009.05.25. 01:10:14

Kedves Antal,

mondjuk a festő mázoló hogy oldja meg, tényleg ?

BOB 2009.05.25. 18:44:38

"Persze ez várható volt, most megmutathatják, hogy itt vannak, örülhetnek, hogy lehet megint szidni az autósokat."
Mintha itt nem epp a biciklisek szidnak az autosokat. Nem ulsz veletlenul forditva a lovon?

Rav Antal 2009.06.03. 13:33:43

@antibringa: Ő autóval. A kényelmes nagyseggű irodista meg biciklivel/BKV-val, vagy gyalog.

Dr. Eher 2009.06.04. 22:02:49

"Kíváncsi lennék mit mondanának az ötlet értelmi szerzői annak az embernek, aki munkájából vagy más okból adódóan naponta 50-70 kilómétert tesz meg"

Vegyél motort b+!
süti beállítások módosítása